Z farmy rovnou na stůl

Představujeme vám sérii inspirativních článků a videí na téma krátkého dodavatelského řetězce, které vznikly v rámci společného projektu Lovíme.bio a ČTPEZ. Farmářský automat, bezobslužná prodejna, komunitou podporované zemědělství a spolkový obchod – to všechno jsou způsoby, jimiž si mohou ekofarmáři zkrátit cestu k zákazníkům.

Hned dva farmářské automaty na maso a masné výrobky provozuje Jindřich Terč z Farmy Borek. Proč prodává maso z farmy raději v automatu než v supermarketu? A jak si automaty oblíbili obyvatelé místních obcí?

Jakub a Tereza Peškovi pěstují zeleninu pro svou kápézetku formou marketgardeningu. V článku a videu najdete mnoho praktických tipů ohledně toho, jak pěstovat zeleninu na malé ploše i jak budovat kromě hospodářství i vztahy s podílníky.

Rodina Pulíčkových už více než dvacet let provozuje kozí ekofarmu na Jablonecku. K tomu si nedávno přibrali krachující samoobsluhu, kterou přebudovali na prosperující bezobslužnou prodejnu

Spolek Živá obŽIVA zprostředkovává svým členům lokální i vzdálenější biopotraviny, přírodní kosmetiku a drogerii. Do spolkového obchodu dodává svou produkci řada českých ekofarmářů.

Biomaso z automatu: Farma Borek

Hospodářství Svobodné Hory: Snažíme se, aby naše farma byla lidem co nejblíž

Ekofarmáři v Pěnčíně provozují bezobslužnou prodejnu

Spolkový obchod Obživa: bio, sezónní, lokální